Mittausohjeet

Mittausohjeet

 

Rinnanalusmitta: Mittaa rintojen alta kehon ympäri mittanauhalla kiinteä ympärysmitta. Rintojen alta otettava mitta pitää olla napakasti mitattu. Puhalla vielä keuhkot tyhjäksi ilmasta ja kiristä mitta. Vähennä rinnan alta otetusta mitasta ainakin 5–10 cm, koska rintaliivin ympärys on venyvää materiaalia. Ympärysmitta jää liian isoksi, jos siitä ei vähennetä jonkin verran. Rintaliivien antama tärkein tuki tulee liivien ympärysmitasta. Kun ympärysmitta on oikea, sen antama tuki kannattelee suuren osan rintojen painosta, eikä paino jää pelkästään liivien olkainten varaan. Olisi hyvä seistä suorana, kädet sivuilla riippuen ja antaa jonkun toisen suorittaa mittaaminen. 

Rinnanympärysmitta: Mittaa rinnanympärys rintaliivit päälläsi rintojen korkeimmalta kohdalta. Tarkista että mittanauha kulkee vaakasuorasti vartalon ympäri. Ota kiristämätön mitta.

Muita huomioita mitoista: BraEvan rintaliivit ovat kokomitoitukseltaan reilua kokoa. Esimerkkejä on, että ”normaalisti” 75C kokoisia liivejä käyttävälle henkilölle BraEvan liiveistä sopiva kuppikoko on saattanut olla 75A. Muista, että rintaliiveillä ei ole mitään yhtenäistä mitoitusta kuppikokoja mietittäessä, vaan se on aina valmistajakohtainen ja myös materiaalien venyvyys vaikuttaa mitoitukseen. 

Alushousut ovat melko napakkaa materiaalia ja ne on suunniteltu ryhdistämään vatsanseutua. Käytäntö on osoittanut, että kannattaa tilata noin yksi kokonumero isommat alushousut, kuin mitä normaalisti käyttää.